2016 Rio Olimpiyat Oyunları
Rio’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etme hakkını elde eden A Milli Kadın Takımımız, ilk turda, Fransa, Avustralya, Japonya, Belarus ve Brezilya ile karşı karşıya geldi.

A Grubu’nda yer alan Ay Yıldızlılarımız, turnuvadaki ilk maçında Fransa’ya 55-39, ikinci maçında da Avustralya’ya 61-56’lık skorlarla kaybetti. Grubu’ndaki ilk galibiyetini 76-62’lik skorla Japonya karşısında alan milliler, Belarus’u 74-71 ve turnuvaya ev sahipliği yapan Brezilya’yı da iki uzatma sonunda 79-76 ile geçmeyi bildi.

3 galibiyet ve 2 yenilgiyle grup maçlarını tamamlayan A Milli Kadın Takımımız, çeyrek finalde İspanya ile eşleşti. Millilerimiz, rakibine son saniye basketiyle 64-62 yenilerek turnuvaya veda etti.

A Milli Takım Başantrenörü Ekrem Memnun, İspanya maçının ardından yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi: “Buraya madalya hedefleyerek gelmiştik. Çok da yaklaştık. İspanya karşısında çok iyi bir mücadele verdik. Ancak oyunun son bölümünde birkaç basit hata yapıp 10-0’lık bir seri verdik. Bu arada Lara’nın iki atışında da faul vardı. Eğer birine çalmış olsalardı, turu biz geçmiştik. Ancak takımımın verdiği mücadeleden dolayı gurur duyuyorum. Kısmet değilmiş. Türk milletine buradan bir armağan vermek istiyorduk, olmadı… Son saniye basketi ile dışarda kaldık. Bizi destekleyen herkese ve burada mücadele eden oyuncularıma teşekkür ediyorum. Kısmet değilmiş, söyleyecek fazla bir şey yok.”

Millilerimizin tecrübeli oyuncusu Birsel Vardarlı Demirmen de karşılaşmanın ardından şu açıklamalarda bulundu: “Elimizden geleni yapmaya çalıştık. İyi mücadele ettik. Ama bu basketbol, bazen istediğinizi yapamıyorsunuz… Çok yaklaşmıştık ama olmadı. Ne diyelim sağlık olsun üzgünüz.”

2017 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası
Çekya’nın ev sahipliğinde organize edilen 2017 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız, ilk turda B Grubu’nda yer aldı ve Slovakya, İtalya ve Belarus ile karşı karşıya geldi.

B Grubu’nda yer alan Ay-yıldızlılarımız, turnuvadaki ilk maçında Slovakya’yı 69-58, ikinci maçında da İtalya’yı 54-53’lük skorlarla mağlup etti. A Milli Kadın Takımımız, B Grubu’ndaki son maçında karşılaştığu Belarus’u ise 88-74 ile geçerek üçte üç yaptı.

Grubunda oynadığı üç maçı da kazanma başarısı gösteren Ay-yıldızlılarımız, çeyrek finalde Yunanistan ile karşılaştı. Millilerimiz, rakibi karşısında mücadeleden 84-55 mağlubiyetle ayrılarak turnuvada madalya şansını kaybetti.

Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda klasman maçları oynayan millilerimiz, Slovakya’yı 72-56 ve Letonya’yı da 72-63’lük skorlarla mağlup etti. A Milli Kadın Takımımız, organizasyonu 5.sırada tamamladı.

2018 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası
İspanya’nın Tenerife kentinde organize edilen 2018 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Takımımız ilk turda Arjantin, Nijerya ve Avustralya ile karşı karşıya geldi.

B Grubu’nda yer alan Ay-yıldızlılarımız, turnuvadaki ilk maçında Arjantin’i 63-37’lik skorla mağlup etti. Millilerimiz, ikinci maçında karşılaştığı Nijerya’ya 74-68 ve üçüncü maçında karşı karşıya geldiği Avustralya’ya da 90-64’lük skorlarla kaybetti.

Organizasyonda B Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayan millilerimiz, çeyrek final elemesinde Fransa ile karşılaştı. A Milli Kadın Takımımız, Fransa mücadelesinden 78-61 mağlubiyetle ayrılarak turnuvayı tamamladı.